Välj rätt gräsklippare för din tomt

Valet av gräsklippare är inget som bör förhastas. I de flesta fall är det en ganska stor investering, som man gärna inte gör alltför ofta. Gräsklipparen bör inte bara vara utformad för dina behov, utan bör också vara av god kvalitet för en peng du anser är rimlig att betala. I den här texten tar vi upp en del faktorer som är avgörande för valet av gräsklippare.

Hur ser tomten ut?

Har du en tomt på några tiotals kvadratmeter? Eller är det många hundra kvadratmeter som ska klippas? Storleken på tomten är givetvis avgörande. Den som har liten yta mark att sköta om kan komma undan billigt. Har man större ytor mark behöver man en gräsklippare som är effektiv och som körs – inte dras.

 

Har man en tomt med många upp- och nedförsbackar samt buskar och träd, kan gräsklippandet minst sagt kännas besvärligt. Vissa väljer att anlita en firma som kan sköta detta, en tjänst som omfattas av rut-avdraget (mer om rut-avdraget kan du läsa om på den här sidan). Ska man försöka sig på det själv bör man ha en flexibel gräsklippare, med en motor som hjälper dig att knuffa den framåt i uppförsbackarna.

 

Pris och tid kontra energi

Gräsklippare finns att köpa till många olika priser. Om du är beredd att betala mer har du möjligheten att också lägga ner mindre tid på din gräsklippning. Många som har en tomt på några hundra kvadratmeter kanske drar sig för att köpa en åkgräsklippare, då det helt enkelt är för dyrt. Samtidigt vore en åkgräsklippare det som förmodligen skulle klippa gräset mest effektivt.

 

Ett annat val för den som vill spara så mycket tid och energi som möjligt, är att köpa en robotgräsklippare. Många menar dock att det är först i de lite högre prisklasserna man faktiskt vår valuta för pengarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *