Saker du borde lära dig

Det finns flera saker i vardagen som vi lägger onödigt mycket pengar på, för att någon annan ska göra jobbet. För att utveckla dina egna färdigheter och spara pengar finns det mycket att lära om självhushållning, skönhetsknep och hemmafix!

Självhushållning

Bli mer självständig och lär dig att hålla hushåll utan för mycket hjälp från myndigheter och butiker. Lägg upp en plan ett år framöver, köp in pallkragar och fundera på vilka grönsaker och bär som konsumeras mest i hushållet. Ersätt inköpet med egen odling. Med pallkragar behöver du inte oroa dig för ogräs och kan lätt styra jordblandningen för bästa resultat.

 

Återbruk är också en viktig del i att hålla konsumtion och kostnader nere. Använd tygkassar när du handlar mat, lär dig att klä om en möbel istället för att köpa en helt ny, koka buljong på grönsaksavfall och liknande. Det finns gott om sätt du kan leva lite miljövänligare och spara slantar.

Skönhetsknep

Med grovt salt, honung, aloe vera, vegetabiliska oljor och doftessenser kan du i princip skapa egna hudvårdskrämer. Lägg till äppelcidervinäger, bikarbonat och mandelolja så kan du göra eget schampo och balsam också!

 

För att minska kostnaderna hos frisören kan du färga håret hemma istället, dagens produkter är minst lika bra som märkena frisörerna använder. Vill du experimenterar med håret kan du köpa äkta löshår via Poze Hair och gå från kort till långt på några minuter. Löshår går att sätta in själv med lite träning och du sparar tusentals kronor!

Hemmafix

Lär dig de små sakerna först: hur man byter ett trasigt vägguttag, skruvar upp tavlor i trä- och betongväggar, hur du hanterar maskiner som sticksåg och skruvdragare. Det är grundläggande kunskaper för att kunna renovera och laga saker i hemmet. Använd YouTube för att lära dig tekniker, lär du dig olika moment och byggdelar på engelska hittar du ännu mer information.

 

Som villa eller bostadsägare borde du kunna ta hand om ett stopp i avloppet och installera nya blandare i kök i badrum. Det är inte raketforskning och följer du anvisningarna i manualen kommer allt att gå bra. Många känner sig oroliga när de tacklar ett hemmafixarprojekt eftersom man aldrig har gjort det tidigare. Efter första tapetseringen, första toalettstoppet, första golvläggningen och första dörrbytet kommer självförtroendet att öka.

 

Det gör inget om det blir fel, det är genom misstagen du lär dig mest!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *