Ha rätt arbetskläder under renoveringen

Är det dags för en omfattande renovering? Många hemmafixare slarvar en hel del med klädseln. På byggarbetsplatser lyder personalen under stränga regelverk – ibland för arbeten som kanske liknar den renovering du planerar att utföra. Skälen till att bära bra arbetskläder och skor är många, men främst är det för säkerheten. En annan fördel är att rätt arbetskläder är praktiska, vilket indirekt kan innebära att arbetet flyter på bättre.

Ha rätt skor

Att ha ett par bra arbetsskor kan vara det som räddar dina fötter om olyckan är framme. Vid omfattande renoveringar finns risken att man utsätter sig själv för faror, där man till exempel kan tappa tunga saker på tårna. Förutom att skydda dina fötter ska skorna givetvis också vara bekväma och funktionella. Optimalt är om de är lätta att på och av sig, så att du utan bekymmer slipper smutsa ner de rena delarna av huset. Fundera på om du behöver skor med spiktrampsskydd eller en aluminiumhätta, till exempel.

Arbetsbyxor

Med ett par bra arbetsbyxor behöver du inte oroa dig för att spilla färg. Dessa plagg är gjorda för sådana situationer. En fördel med arbetsbyxor är att de är anpassade just för dylika uppgifter. Förvaring av verktyg bör till exempel inte vara något problem.

 

Den som ska arbeta mycket utomhus, under sommartid, kan fundera på en kilt. Varför inte införskaffa dig en svart arbetskilt från Blåkläder till exempel? När det är varmt är detta ett bekvämt val.

Skyddsglasögon och handskar

Det finns siffror som hävdar att var fjärde svensk någon gång har skadat sig under renovering eller allmänt fix i hemmet. Ögon och händer är känsliga, varför skyddsglasögon och handskar är en nödvändighet vid vissa arbeten. Något annat att tänka på är din hörsel. Ska du till exempel borra i betong är hörselskydd att rekommendera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *