Bättre träning med ljudböcker

Hitta träningsmotivation med ljudböcker, nya kläder och gott sällskap

Alla älskar den sköna känslan efter långt och hårt träningspass, de slutkörda musklerna, den pånyttfödda aptiten och framför allt känslan att man äntligen gjort sin kropp en ordentligt tjänst. Men att hitta träningsmotivationen kan ibland kännas omöjligt. Att gå upp tidigt om morgnarna, slita 8 timmar på jobbet för att sedan gå och slita ytterligare på gymet är inte direkt allas drömvardag. Ibland kan alla behöva en extra spark i baken för att faktiskt ta sig till gymet – något att kicka igång lusten. Den bästa träningen är ju faktiskt den som blir av och för att faktiskt få det gjort har vi på Vått & torrt listat några av våra bästa tips för hur du kan motivera dig själv att träna!

Lyssna på inspirerande ljudböcker och musik

Trots att detta kanske inte är det mest innovativa eller ovanliga rådet så måste det nämnas. Få saker kan få blodet att flöda genom ådrorna som ens favoritsång. Hög och bra musik i ett högt tempo är utan tvekan ett av de bästa sätten att hitta motivationen till träning, framför allt för dig som går till gymet eller som trivs bäst i löpspåret.

Ljudböcker däremot, är inte något som nämns lika ofta i träningssammanhang. Faktum är dock att det finns gott om inspirerande ljudböcker med fokus på just träning, och framför allt ljudböcker om personlig utveckling. Dessutom behöver inte all träning handla om att det ska vara fart och fläkt. Ljudböcker fungerar utmärkt att kombinera med yoga, långa promenader och till och med golf. Appar för ljudböcker  har numera även blivit appar för träningsmotivation och underhållning under träningspasset.

 

Köp nya träningskläder

Att köpa nya träningskläder kanske låter ytligt, men för många handlar träning mer om det ytliga än det inre och att se bra ut under träningspasset kan göra en enorm skillnad. I stället för att tänka på hur mycket magen putar ut på gymet så kan tankarna föras till hur tight den nya tröjan sitter runt armarna eller hur bra ens rumpa ser ut i de nya yogabyxorna.

Att köpa ett par nya löparskor behöver inte heller bara handla om att de ska se bra ut, de kan göra under för löpsteget och verkligen få liv i löpsuget hos många.

 

Dra med en kompis

Svårt att motivera dig själv? Då kanske det kan vara en bra idé att dra med dig en kompis som kan stå för motivationen. Det är ju dessutom alltid roligt att göra saker tillsammans, inklusive träning, oavsett om det är på gymmet, löpbanan eller i simbassängen. Huruvida personen du tar med dig är en erfaren tränare eller inte spelar ingen större roll, det viktiga är att ni har kul tillsammans och att ni pushar varann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *