7 viktiga verktyg för hemmafixaren

Vilka verktyg du som hemmafixare behöver beror bland annat på vilken typ av projekt du tar på dig. I takt med att du kommer över nya verktyg kan din syn på dessa förändras. Här listar vi några av de viktigaste verktygen för dig som gillar att själv göra saker där hemma.

1. Kapsåg

Kapsågen är förmodligen det enskilt viktigaste elverktyget i en hemmafixares arsenal. Om du bara har råd med ett enda elverktyg, eller om du köper in dem ett och ett, bör du utan tvekan börja med att införskaffa en kapsåg! Dessa verktyg är ovärderliga när du ska utföra vanliga hemmafix. Du kan göra en hel del med bara en kapsåg, en hammare och spik.

2. Luftkompressor och spikpistol

Även om du kan utföra de flesta arbeten med hjälp av hammare och spik, vilket du förmodligen redan har gjort under några års tid, kommer en luftkompressor och en spikpistol att underlätta arbetet för dig en hel del. Dessa verktyg gör det även möjligt för dig att utföra samma arbeten på betydligt kortare tid.

3. Excenterslip

Ingen hemmafixare bör vara utan excenterslip. Innan du har testat en riktigt bra slip, inser du förmodligen inte vilken stor skillnad det faktiskt är mellan billigare excenterslipar och slipar av högre kvalitet. När du väl har använt en högkvalitativ slipmaskin kommer du inte återgå till att använda budgetmodeller. Köp gärna en som inte är så pass stor och otymplig att du behöver använda bägge händerna när du slipar.

4. Skärmaskin

Skärmaskinen är ett av de verktyg som du sannolikt använder flera gånger i veckan, och undrar hur du tidigare klarade dig utan. Idag finns det skärmaskiner på marknaden med oscillerande såg, vilket innebär att sågbladet vibrerar fram och tillbaka i hög hastighet. Med hjälp av detta verktyg kan du skära saker som du inte skulle kunna skära med hjälp av något annat verktyg.

5. Färgspruta

Det finns en hel uppsjö med färgsprutor på marknaden, och många av dessa har en ganska saftig prislapp. Om du ofta målar skåpsluckor, möbler och andra föremål, bör du dock införskaffa en egen färgspruta. Ett ips om du inte vill stanna upp i arbetet för att fylla på färgburken, är att fylla två-tre burkar innan du börjar måla. På så vis slipper du detta oönskade avbrott, och om du får färg över kan du bara sätta på ett lock och stoppa undan färgburken.

6. Cirkelsåg

Om du har plats och budget för en bordcirkelsåg, bör du utan tvekan köpa en sådan. Om så inte är fallet, kan dock en vanlig cirkelsåg ofta göra ett lika bra jobb. Ibland kan cirkelsågen dessutom vara snabbare och mer behändig att använda än en bordcirkelsåg. Det är ett oumbärligt verktyg när du vill göra långa, raka skärningar.

7. En egen hemsida

Det sjunde och sista verktyget är inte ett verktyg som du har nytta av när du utför dina projekt, utan snarare när du vill visa upp det jobb du har utfört och marknadsföra dig själv. Det är enkelt att skapa gratis hemsida med de verktyg som idag finns att tillgå, och det går dessutom snabbt. Släng upp en hemsida på nätet och visa omvärlden vad du är kapabel till! Ett exempel på hemsida med bra takläggare Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *