Vad är bäst att ha på fötterna vid jobb inomhus?

Många uppskattar råd kring hur man ska klä sig för att vara optimalt förberedd inför ett renoveringsprojekt. Svenskar gillar i regel att ha särskilda förkläden med minst ett dussin fickor och fack, snickarbyxor med förstärkta knän och skor med spiskydd och stålhätta som klarar bränder, syra och 40 graders kyla. Det är inget fel att ha kvalitetsgrejer som kan användas både ute och inne och under extrema förhållanden. Men hur ska man tänka ifall man jobbar med ett projekt som innebär att man kommer att stå eller gå omkring inomhus i många timmar i sträck?

 

Hårda golv kan vara påfrestande för bara fötter

 

I många fall är barfota bäst. Våra fötter består av 57 leder, 26 ben, över 108 ligament och närmare 40 muskler som samspelar för att vi ska kunna röra oss så snabbt och energisnålt som möjligt. Våra förfäder livnärde sig mycket genom att springa ikapp hovdjur på Afrikas savanner  och en långdistanslöpare orkar faktiskt springa längre än en häst, barfota.

 

Människors fötter är dock dåligt anpassade för de plana och hårda underlag som karaktäriserar människors miljöer, inte minst inomhus. Det är inte utan anledning som nästan alla som går och står mycket i sitt yrke har sköna inneskor som andas bra och ger dämpning på fötterna. Långa arbetsdagar på hårda golv kan ge problem med rygg och knän samt ömma fötter. Ortopederna är ganska eniga om det idag och rekommenderar att vi använder inomhusskor.

 

Det billigaste alternativet är det bästa!

 

Särskilda inneskor kan kosta en hel del pengar och vara ganska avancerade. Ibland behövs det men vi vill tipsa om en av de billigaste skorna som finns på marknaden.

 

Om det inte är en byggarbetsplats du jobbar på utan i ett välordnat hem rekommenderar vi en enkel foppatoffla. Designen är minimalistisk men mycket effektiv. De gjorda i ett material som erbjuder dämpning och komfort samtidigt som de är öppna och därmed välventilerade och svala. Vanliga inomhusskor kan kännas lite ohygieniska efter en hel dag. Om du hör till dem som tycker att foppatofflor är fula så spelar det sällan mindre roll än när du målar, tapetserar eller utför någon annan form av arbete i ditt eget hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *