Ryobi

Ryobi

Ryobi är ett företag som funnits sedan 1943 och som från 1968 har tillverkat verktyg för hem, skog och trädgård. Under dessa år har deras utbud ökat markant och de har nu verktygen för att drivas med batteri, el eller bensin. De producerar både stationära och bärbara verktyg med fokus på effektivitet och komfort. Deras tanke är att ta fram produkter som är enkla att använda så att det inte bara passar hantverkaren utan även den som vill göra arbetet själv. Målet är att skapa ett märke som är har marknadens mest kompletta utbud av maskiner. Förutom verktygen marknadsför de även tillbehör till sina produkter.

 

En av deras grundtankar är att tänka miljömässigt och man har därför tagit fram produkter som kan använda sig av ett och samma batteri. Det gör att batteriet som passar för en typ av borr också är anpassat efter de andra typerna. Faktiskt upp till hela 70 olika typer av verktyg som sträcker sig från hem till trädgårdsverktyg. De kallar dessa produkter för One+. På så sätt sparar man in både på miljön men också på kostnaden av maskinen.

 

Förutom de flesta verktyg inom bygg tillverkar de också belysning anpassat för verkstaden, när man meckar med bilen eller som ficklampan som har många användningsområden. Ett flertal verktyg för underhåll av bilen så som mutterdragare och kompressor tillhör deras utbud.

 

Inom trädgård tillverkar de bland annat ett stort antal gräsklippare, från den minsta till de större. Deras kedjesågar finns både som batteri och bensindrivna. För övriga trädgården producerar de till exempel trimmers, häcksaxar, batteridrivna lövblåsare som fått bäst i test och kompostkvarn. Många av dessa maskiner drivs med laddningsbara batterier. För vintersäsongen har de tagit fram en smidig batteridriven snöslunga med borstlös motor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *