Redskap varje trädgårdsägare bör ha i förrådet

Att påta i trädgården är en omtyckt syssla hos många. Att dra på sig trädgårdskläder och handskar, och sätta sig med de trädgårdsjobb som behöver göras är såväl rofyllt som avslappnande. Det här har man faktiskt också forskat på – en studie i som gjordes i Norge visade att trädgårdsarbete gör gott för den mentala hälsan.

 

Gör man det dessutom tillsammans med någon man tycker om blir det extra trevligt. Även om belöningen, i form av att det är en rogivande syssla, kommer på en gång, är häftigaste kanske att se hur det jobb man gör påverkar trädgården längre fram.

 

För att kunna göra dessa jobb på ett effektivt och bekvämt sätt krävs rätt redskap. I den här texten kan du läsa om vilka redskap du bör ha i förrådet.

 

Det grundläggande

Det mest grundläggande att äga som trädgårdsägare är kanske en gräsklippare. Har man en stor och plan tomt behöver man sannolikt en sådan som man åker på. Att skjuta en gammal hederlig gräsklippare framför sig på stora ytor är helt enkelt krävande – inte bara för kroppen, utan också vad gäller tid. Robotgräsklippare är annars ett bekvämt alternativ som blivit populärt på senare tid.

 

Ett annat verktyg som är oumbärligt för många trädgårdsägare är häckklippare. Idag finns de i många olika varianter – elektriska, manuella, batteridrivna och bensindrivna. Har du mycket häck att klippa kan det löna sig att investera i en motordriven häckklippare. I annat fall kan det räcka med en manuell, eller möjligen en som går på batteri i alla fall.

 

Exempel på ytterligare oumbärliga redskap i trädgården är som följer:

 

  • Sekatör
  • Kratta
  • Spade
  • Grensax
  • Trädgårdshandskar

Andra redskap som är bra att ha

Vilka redskap du behöver utöver de mest grundläggande beror i hög grad på storleken på din tomt och vad som finns på den. Har du en tomt med många träd kommer en lövblås att förenkla vardagen när hösten kommer.

 

Något annat som är bra att tänka på nästa gång du besöker ett byggvaruhus är klädseln. Ett par rejäla trädgårdshandskar och ett par byxor du kan sitta på knä med underlättar trädgårdsarbetet betydligt. Faktum är att det inte bara underlättar. Framförallt gör god klädsel att påtandet faktiskt blir roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *