Inspiration och tips till att måla om där hemma

Att måla om ger ett helhetslyft till din bostad! Att måla om är ett enkelt sätt att fräscha upp och förnya bostaden på. När du målar om där hemma finns det en uppsjö av olika färg -och materialval. Väljer du att tapetsera om finns det idag nästan oändligt mycket att välja på du du numera även kan designa din egen tapet på nätet.

 

Det är dock inte alltid det enklaste att måla om väggar och tak eller att tapetsera. För att få ett snyggt resultat krävs det arbete bakom i form av underarbetet.
Målar du om taket bör du provtvätta en yta först för att se om det målats med limfärg. Löses färgen upp är det målat med limfärg och du får då tvätta taket först. Testa även att drar med en trasa och ser du då att färgen dammar av sig får du borsta rent taket då kalkfärg använts. Taket måste ju vara rent för att du ska kunna få en fin yta.
Töm rummet på möbler och skydda golvet med täckpapp samt väggar som ej ska målas med skyddsplast så inget förstörs. Börja alltid med att måla taket men skrapa först bort lös färg och spackla om det behövs. Gör likadant på väggarna. Slipa ytorna sedan där du spacklat innan du börjar måla.

 

Budget för måleri

Vad kan ni lägga på att måla om och tapetsera? Räkna i överkant och få med förbrukningsmaterial som exempelvis skyddspapp och maskeringstejp.

 

Ditt behov av att måla om

Vad är ditt behov av att måla om? Tänk på att välja en färg som matchar de övriga rummen om du vill få ett helhetsintryck. Ska det vara en tidlös färg eller ska det vara toppmodernt?

Stilen

Intrycket av det nya väggarna är ju avgörande för hur du kommer trivas i rummet. Välj alltså tapeter och färg med omsorg så du får det helhetsintryck av ditt boende som du är ute efter. Googla och sök runt balen sociala medier för att få inspiration och se hur det kan komma att se ut! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *