Fem steg för att inreda uterummet budget- och miljövänligt

Det behöver inte vara dyrt att inreda uterummet – dessutom går det att göra miljömedvetet.

Planera och budgetera

Börja i ändan där du och din familj bestämmer er för vad ni vill kunna göra i uterummet. Enkelt familjeumgänge? Ett rum för fester eller ett rum för odlingar? Eller en egen oas för läsning? Utgå ifrån de önskemål som alla har, förutsättningar som finns för er och de pengar ni faktiskt vill avsätta för ett rum som används några månader på ett år och jobba efter dem. Då är det lättare att hitta rätt och inte köpa på sig fel typer av möbler eller annan inredning.

Källaren och vinden

Troligtvis har ni en vind eller en källare eller ett garage. I dessa rum brukar det stå möbler eller finnas material för att bygga möbler. Ofta finns det ett eller annat guldkorn som med lite omvårdnad eller ombyggnad kan bli en fungerade möbel i ert uterum. Om inget annat kanske ni hittar en möbel kan tänka er att sälja till förmån för andra möbler till uterummet.

Naturen

Drivved och pinnar, vackra stenar, skott från diverse växter och ängsblommor är bara några exempel på sådant som finns att tillgå i naturen och som du kan ta in i ditt uterum och som du kan inreda med. En stubbe kan bli en pall och en pinne kan bli en gardinstång. Fantasin sätter gränserna!

Återbruka

Glasburkar och metallburkar, mjölkkartonger och äggkartonger. Gamla t-shirt och avlagda jeans. Burkarna kan bli stående eller hängande ljuslyktor eller till och med vaser till ängsblommorna. Kartongerna kan användas för småodlingarna och skotten. Gamla t-shirts och avlagda jeans kan bli en virkad matta eller en sittpuff.

Second hand och köp/sälj-grupper på Facebook

I din stad finns det garanterat en eller flera Second hand-butiker som säljer möbler och inredning och på facebook finns köp/sälj-grupper som gör detsamma. Här är det bara att välja och vraka, oftast säljer butikerna möblerna till ordentligt förmånliga priser och säljare i diverse grupper nästan skänker bort sina grejer för summor långt under inköpspris.

Läs mer?

Om du vill läsa mer om vilken typ av golv och väggar du kan välja, som både är miljö- och budgetvänligt kan vi tipsa om den här artikeln om golv i bambu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *