Enkla knep för välmående och hälsa

Att försöka hitta tid och möjlighet att komma iväg och träna kan vara en smärre omöjlighet för många. Men behovet av mer träning i vardagen kvarstår. Vad kan du göra på arbetsplatsen och hemma som innebär att du inte tar tid från de goda delarna av livet?

Vardagsmotionen

Titta på din dag och analysera schemat. Finns det någonstans det rent tidsmässigt är möjligt för dig att ta cykeln till bussen, tåget eller direkt till arbetsplatsen? Flera studier visar att bara en halvtimmes vardagsmotion per dag ökar hälsan och välbefinnandet.

  • 15 minuters cyklande till jobbet och 15 minuters cyklande hem och du har 30 minuter.
  • Om det inte är möjligt att byta transportsätt till jobbet så skippa hissar och ta alltid trappan.
  • Var personen som går och hämtar dagens hälsolunch åt kollegorna.
  • Har du ett höj och sänkbart skrivbord så ska du stå upp dubbelt så lång tid som du sitter ner.

Med lite reflektion hittar du snabbt alla små sätt du kan öka din vardagsmotion och sammantaget kommer du nå de 30 minuter du behöver.

Protip! Har du barn kan du använda dem som superbra vikter och få en hel de träning! De flesta barn älskar att klättra och hänga på sina föräldrar. Dra nytta av det. Hitta på lekar där du måste lyfta, släpa och putta på dem. Enda nackdelen kan vara att de inte vill sluta…

Träna hemma

Skaffa en gymmatta, några hantlar och en pilatesboll. Speciellt om du är tung för det gör ont att göra övningar direkt på golvet. Och både hantlarna och pilatesbollen kan användas i väldigt många övningar som egentligen bara kräver stabilt underlag eller en vägg.

Gymträning och tunga vikter, tillsammans med proteinrik kost är grundpelare för att stärka kroppen och förebygga många av de krämpor som drabbar de som har stillasittande arbeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *